Σαράντα τέσσερα κρουαζιερόπλοια θα επισκεφτούν φέτος την Καβάλα, αριθμός ρεκόρ για την περιοχή. Ο βασικός λόγος που πηγαίνουν τόσα κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, μνημείο χαρακτηρισμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως παγκόσμιας πολιτιστικές κληρονομιάς και βασικό κομμάτι της διαδρομής στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.
Ωστόσο όσα κρουαζιερόπλοια φτάσουν στην Καβάλα ημέρα Τρίτη, όπως αυτό την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου, δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν τους Φίλιππους. Το ίδιο και τα γκρουπ που ακολουθούν τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, πολλά από τα οποία έρχονται από μακρινές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
Και αυτό γιατί με μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε στην θερινή περίοδο λειτουργείας που ξεκινά από σήμερα 1 Απριλίου, τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι κλειστοί κάθε Τρίτη.
Μπορεί οι εταιρείες κρουαζιέρας και οι tour operators να προγραμματίζουν ένα χρόνο πριν, στη χώρα μας ωστόσο ο προγραμματισμός γίνεται στο παρά πέντε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων που εξυπηρετούν τα κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα, σε κάθε άφιξη έχουν ήδη 400 επιβεβαιωμένες κρατήσεις για επίσκεψη στους Φιλίππους.
Ήδη κινητοποιήθηκαν σωματεία ξεναγών, τουριστικοί πράκτορες, κλπ μήπως κάτι αλλάξει, αν και δύσκολο σε μια χώρα που η αντίστοιχη πολιτική και πρόνοια της αρχίζει και τελειώνει στην Ακρόπολη και το μουσείο της.
Φωτογραφία από Discover Greece

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments