Για μια ακόμη φορά οι Έλληνες κλήθηκαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους συμπατριώτες τους και για μια ακόμη φορά απέτυχαν παταγωδώς. Αναφερόμαστε στα νησια του Ανατολικού Αιγαίου, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τα άλλα πανέμορφα νησια, που φέτος θα περάσουν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, καθώς ο τουρισμός τους βυθίστηκε λόγω των προσφυγικών ροών και της αρνητικής δημοσιότητας που προκλήθηκε για πολλούς μήνες.

Οι αφίξεις των ξένων τουριστών στα νησιά αυτά μειώθηκαν πάνω από 70% και δυστυχώς δεν αναπληρώθηκαν έστω και σε ένα μικρό ποσοστό από έλληνες τουρίστες.
Μόνο οι έλληνες θα μπορούσαν να σώσουν κάπως την κατάσταση επιλέγοντας να κάνουν εκεί τις διακοπές τους. Ειδικά φέτος τα νησια αυτά είναι ένα όνειρο. Λίγος κόσμος, εξαιρετική εξυπηρέτηση και τιμές πολύ χαμηλές. Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες κάνουν εκπτώσεις στα εισιτήρια τους ενώ οι αεροπορικές συνδέσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι επαρκείς.
Ωστόσο τους γύρισαν την πλάτη προτιμώντας νησια με φήμη και life style.
Ακόμη και τώρα που τα τουριστικά πακέτα προς τα γνωστά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν εξαντληθεί, βλέπεις κόσμο στα τουριστικά γραφεία να εκλιπαρεί για ένα οποιοδήποτε πακέτο προς αυτούς τους προβεβλημένους προορισμούς, αλλά όταν οι τουριστικοί πράκτορες τους προτείνουν εναλλακτικά νησια όπως η Λέσβος, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ένας παγκόσμιας κλάσης προορισμός, να στραβομουτσουνιάζουν και να την απορρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Ευτυχώς αυτό που δεν κάνουν οι Έλληνες το κάνουν οι Τούρκοι που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τα νησια του Ανατολικού Αιγαίου αγαπημένο τους προορισμό αν και το πραξικόπημα στην Τουρκία μείωσε τις τουριστικές ροές από τη γειτονική χώρα.
Στο μεταξύ οι Έλληνες δείχνουν την αλληλεγγύη τους στα Σκόπια, καθώς κάθε βράδυ γεμίζουν τα καζίνο της Γευγελής που χωρίς τα κορόιδα από την Ελλάδα, δε θα είχαν λόγο ύπαρξης.
Οι φωτογραφίες του άλμπουμ είναι περσινές από την πανέμορφη Λέσβο. Είναι του συνεργάτη μας Γιάννη Γεωργιάδη. Ότι και να πει κανείς για αυτό το νησί είναι λίγο. Είναι όλα τα νησιά μαζί καθώς έχει τα πάντα. Ωραίες παραλίες, εξαιρετικό φαγητό, είναι η πατρίδα του ούζου, έχει ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία πρώτης γραμμής, παραδοσιακούς οικισμούς όπως η Μόλυβος και η Αγιάσος που είναι ένα όνειρο, απολιθωμένο δάσος, και τόσα άλλα. Δυστυχώς δεν φρόντισε να αποκτήσει μια καλή θέση στο εγχώριο βλαχο-life style και τώρα το πληρώνει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments