Καθώς η φετινή τουριστική περίοδος δεν μοιάζει με καμιά από τις προηγούμενες, κάποιες περιοχές της χώρας που ήταν τουριστικά περιφρονημένες, τώρα αποκτούν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Μια από αυτές είναι ο Δήμος Αγιάς στο Νομό Λάρισας, μια περιοχή στο κέντρο της Ελλάδας, που εύκολα (και οικονομικά) πας και εύκολα φεύγεις με το αυτοκίνητο σου, χωρίς να χρειαστείς καράβι ή αεροπλάνο.
Διαθέτει ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων από το Δέλτα του Πηνειού μέχρι τα σύνορα με το Πήλιο, στην οποία όλοι χωράνε και μάλιστα με τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Διαθέτει μικρά καταλύματα με προσωπικό σέρβις που σου δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας.
Ωστόσο στην Αγιά δεν πας μόνο για την θάλασσα και τα εξαιρετικά φρούτα που παράγει και την έκαναν διάσημη. Η περιοχή διαθέτει τα πάντα. Πλούσια φύση με δάσος, λίμνη και ποτάμια για πεζοπορία, ποδηλασία, ράφτινγκ, παρατήρηση πουλιών και άλλες δραστηριότητες. Αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα. Βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια. Εξαιρετική γαστρονομία στα ταβερνάκια της περιοχής. Οργανωμένες παραλίες με δραστηριότητες πάνω και κάτω από το νερό.
Κοντολογίς έχει ότι χρειάζεσαι στις διακοπές σου. Είναι από τις περιοχές της χώρας μας που μπήκαν στον τουριστικό χάρτη τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να αναπτυχθεί αποφεύγοντας τα λάθη άλλων περιοχών.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments