Το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελουργική χρονιά με μία ειδική προβολή της ταινίας «Μία οικογενειακή υπόθεση», της Αγγελικής Αριστομενοπούλου την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.30.
Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και την μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.
Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών. Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτραίτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.
Ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, μέσα από τη ζωή μια ιστορικής οικογένειας. Παράδοση και ανανέωση, παρελθόν και μέλλον, συνθέτουν μια σύγχρονη ιστορία που αφορά ένα παγκόσμιο κοινό. Από το σημείωμα της σκηνοθέτη.
Στις 19.30 το καλωσόρισμα με ένα ποτήρι κρασί και στις 20.30 η προβολή της ταινίας και η συζήτηση με τη σκηνοθέτη.

Στα πλαίσια της προβολής, το μουσείο θα είναι επισκέψιμο 19.30 – 20.30. Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης, Τηλ. 23920 44567

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments