Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα, συνδιοργανώνει το European Cirrus Rally 2021. Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 (φώτο) θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους.
Οι χώρες προέλευσης των αεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από τη κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία – Σλοβακία – Βουλγαρία – Ελλάδα – Μαυροβούνιο – Σλοβενία – Γερμανία. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σύρου, ο Δήμος Μεγίστης, ο Δήμος Ιωαννίνων, η Ioannina Hotel Association , οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.
Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο της Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες.
Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών Cirrus SR22T G6, τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.
Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπου αναμένεται καλωσόρισμα από το δήμαρχο Μεγίστης., την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσης προγραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους του νησιού και στα παιδιά.
Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες και θα ξεναγηθούν από επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού.
Στις 9 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκδήλωση χαιρετισμού της αναχώρησης των αεροπορικών πληρωμάτων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments