Ο συνεδριακός τουρισμός αποδίδει κάθε χρόνο στη χώρα μας περισσότερα από 2,5 δις ευρώ με τη δυνατότητα ακόμα και διπλασιασμού τους τα προσεχή χρόνια, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ ο συνεδριακός επισκέπτης επενδύει από 4 έως 7 φορές περισσότερο από τον επισκέπτη αναψυχής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας συμμετείχε στην έκθεση για τον συνεδριακό τουρισμό και τον τουρισμό κινήτρων «The Meetings Show» (TMS) 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την κορυφαία επαγγελματική διοργάνωση του κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέροντας τη δυνατότητα συναντήσεων με επιλεγμένους επαγγελματίες της βιομηχανίας συνεδρίων (meetings – incentives – events & corporate) από όλο τον κόσμο.
Στο ελληνικό περίπτερο συνεκθέτες ήταν το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν εκεί συνολικά 57 συναντήσεις, κυρίως με υψηλόβαθμα στελέχη (senior buyers, CEOs, executives) της βρετανικής MICE αγοράς, που εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον τόσο για ταξίδια κινήτρων (incentives) στη χώρα μας εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου (shoulder period), όσο και για συνέδρια διεθνών οργανώσεων με τη συμμετοχή 200-330 ατόμων.
Η Αθήνα περιλαμβάνεται πλέον στις κορυφαίες πόλεις για συνεδριακό τουρισμό, καθώς στην ετήσια κατάταξη των συνεδριακών πόλεων και χωρών (ICCA Annual Report) για το 2023, βρέθηκε στην 11η θέση στην Ευρώπη και στην 15η θέση παγκοσμίως ως προορισμός συνεδρίων, συναντήσεων και εκδηλώσεων.
Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει την 26η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας άνοδο 25 θέσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο συνολικός αριθμός των συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη το 2023, ξεπέρασαν τα 400, με τους συμμετέχοντες να ανέρχονται στους 75.000.
Στη φωτογραφία από αριστερά, ο διευθυντής του TCB, Δημήτρης Γανίτης, η Νατάσα Κεφαλά από το ACVB, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, και τα στελέχη της ίδιας υπηρεσίας ΕΟΤ, Αναστάσιος Πίσσας και Όλγα Αθανασιάδου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments