Στο Βερολίνο ξεκινά την προσεχή Τρίτη 8 Μαρτίου η μεγάλη έκθεση τουρισμού ITB 2023, που μαζί με αυτή του Λονδίνου είναι ο δυο μεγαλύτερες που γίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη.
Μετά από τρία χρόνια, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί φέτος δια ζώσης, καθώς τις προηγούμενες χρονιές γινόταν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας (το 2020 είχε ματαιωθεί).
Παρούσες στην έκθεση θα είναι όλες οι χώρες του πλανήτη που έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τον τουρισμό. Χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού απ΄ όλο τον κόσμο θα αναζητήσουν όπως κάθε φορά ενημέρωση, επαφές, ευκαιρίες και συμφωνίες, σε μια τουριστική έκθεση που είναι παρόντες σχεδόν όλοι. Στην έκθεση παρουσιάζεται όχι μόνο η πρόοδος των προορισμών αλλά και της τεχνολογίας που παίζει πλέον καταληπτικό ρόλο στον τουρισμό, ενώ σε δεκάδες παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις αναλύεται το παρόν και το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού σε όλες του τις εκδοχές.
Τιμώμενη χώρα στην φετινή ITB είναι η Γεωργία. Στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα παραβρεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας Irakli Gariashvili, ενώ η τελετή των εγκαινίων περιλαμβάνει ένα θεαματικό πρόγραμμα παραστάσεων παραδοσιακών χορών και μουσικής από τη Γεωργία.
Φυσικά η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην συγκεκριμένη έκθεση με το μέγιστο των δυνατοτήτων της, καθώς η γερμανική αγορά είναι από τις σημαντικότερες για τον ελληνικό τουρισμό και επί της ουσίας η έκθεση αποτελεί το βαρόμετρο για το πως θα κινηθεί η επερχόμενη τουριστική περίοδος.
ΣΣ: Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη μας στην τελευταία δια ζώσης ITB που έγινε το 2019.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments