Με τιμώμενη χώρα το σουλτανάτο του Ομάν, ξεκινά αύριο Τρίτη στο Βερολίνο η μεγάλη τουριστική έκθεση ITB Berlin 2024, που μαζί με αυτή του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερες που γίνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Στα 150 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, θα λάβουν μέρος πάνω από 5.500 έκθετες από 170 χώρες και περιοχές του πλανήτη. Κοντολογίς όποια χώρα και περιοχή έχει ενδιαφέρον για τον τουρισμό θα βρίσκεται εκεί. Επίσης 1.300 hosted buyerς θα πραγματοποιήσουν χιλιάδες B2B συναντήσεις με εκθέτες και επαγγελματίες του τουρισμού, αναζητώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Το συνέδριο της έκθεσης, το ITB Berlin Convention, το κορυφαίο thinktank του κλάδου, εξετάζει τις παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνονται στον τουρισμό και υπογραμμίζει τις βέλτιστες πρακτικές με τους κατ’ εξοχήν ειδικούς του κλάδου. Δεκάδες άλλες συνεδριακές εκδηλώσεις εξετάζουν όλες τις πτυχές του τουρισμού.
Φυσικά ανάμεσα στους έκθετες θα είναι και η Ελλάδα, καθώς η γερμανική αγορά είναι αυτή που δίνει στον ελληνικό τουρισμό κάθε χρόνο τις περισσότερες αφίξεις. Στα 1000 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου, θα φιλοξενηθούν φέτος συνολικά 85 συνεκθέτες από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, Περιφέρειες και Δήμοι. Πολλές άλλες ελληνικές επιχειρήσεις θα βρίσκονται σε άλλα περίπτερα, περιφερειακά του ελληνικού περιπτέρου.
Σήμερα οι πτήσεις από την Ελλάδα για το Βερολίνο ήταν γεμάτες από τους επαγγελματίες του τουρισμού που πηγαίνουν για να δώσουν την δική τους μάχη και να προσελκύσουν όσους περισσότερος τουρίστες μπορούν, προβάλλοντας και προωθώντας τους ελληνικούς προορισμούς και τις επιχειρήσεις τους.
Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτούς είναι και δεκάδες “τρόφιμοι” του ελληνικού δημοσίου, αιρετοί και μη, οι οποίοι πηγαίνουν στο Βερολίνο για το καθιερωμένο τζάμπα ταξιδάκι στην γερμανική πρωτεύουσα και την αυτοπροβολή τους. Όχι μόνο δεν βοηθούν σε τίποτε την προσπάθεια των επαγγελματιών – άλλωστε πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν ούτε αγγλικά- άλλα εμποδίζουν κιόλας καθώς πιάνουν όλες τις καρέκλες του εθνικού μας περιπτέρου, βγάζουν τα κομπολόγια και αρχίζουν τον χαβαλέ και τις δημόσιες σχέσεις. Απαραιτήτως θα βγουν και φωτογραφίες για τα δελτία τύπου που θα στείλουν μετά την έκθεση και θα υποστηρίζουν πως κατέπληξαν τα πλήθη. Γι΄ αυτό και στο ελληνικό περίπτερο ακούς να μιλούν κυρίως ελληνικά. Σε όλα τα άλλα ακούς να μιλούν κυρίως αγγλικά ή γερμανικά καθώς μιλούν για δουλειές.
Αυτό συμβαίνει κυρίως την πρώτη μέρα της έκθεσης που έρχονται και οι επίσημοι για τις φωτογραφίες. Μετά εξαφανίζονται για να απολαύσουν το ταξιδάκι τους στο Βερολίνο εξόδοις του ελληνικού λαού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments