Στο Λονδίνο συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market με χιλιάδες εκθέτες από όλες σχεδόν τις τουριστικές χώρες του πλανήτη και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες επαγγελματίες του τουρισμού.
Για τη χώρα μας είναι μια πολύ σημαντική τουριστική έκθεση, καθώς αποτελεί βαρόμετρο γι’ αυτό που θα επακολουθήσει τη νέα τουριστική περίοδο.
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε  με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις.
Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με μουσική εκδήλωση όπου προσφέρθηκαν εδέσματα και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικά προϊόντα.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε (φώτο) η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία. Παρουσίασε το σχεδιασμό των δράσεων για το 2017 με στόχο την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Στη συνέντευξη Τύπου (φώτο) η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια επί σειράς ετών δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του ΒΒC, Julia νBradbury μίλησε για τις αυθεντικές θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας παρουσίασε την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας, και ο Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος, Κωνσταντίνος Δεβέναγας αναφέρθηκε στο νέο Κέντρο-“κόσμημα” που θα εμπλουτίσει την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Αθήνας.
Τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό το 2017 χαρακτηρίζοντε ως θετικά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments