Με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα ΒορΟινά, η κορυφαία οινική εκδήλωση της πόλης.Τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης παρουσίασαν όλο τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα: Οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), λευκούς, ροζέ και ερυθρούς, νέες και παλαιότερες σοδειές, ξηρούς, ημίξηρους, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα.
Οι φίλοι του κρασιού είχαν έτσι τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα, να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου και για τα θεματικά περίπτερα, που πάντρεψαν δημοφιλείς συνταγές με το κρασί, προσφέροντας νέες γαστρονομικές προτάσεις: παγωτό με γεύση μαλαγουζιάς και ξινόμαυρου από το ζαχαροπλαστείο ‘Αγαπητός’, μια πρόταση του Thessaloniki Food Festival και μπουγάτσα με αλμυρή γεύση και κρασί από το μπουγατσατζίδικο ‘Μπαντής’.

Φέτος στα ΒορΟινά, είχαμε και ένα ιδιαίτερο happening. Η μεγάλη παρέλαση των 800 και πλέον σεφ, που συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες, πέρασε μέσα από το χώρο της εκδήλωσης, με αρκετούς από τους διάσημους σεφ να σταματούν για να πάρουν μια γεύση βορειοελλαδίτικου οίνου. Ανάμεσα τους, από ελληνικής πλευράς, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος.
Παρόντες φυσικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της οικογένειας του κρασιού, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Μπουτάρης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments