Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μια από τις πιο ευχάριστες και θεαματικές συνεντεύξεις τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς καθώς αφορούσε στο The Comic Con, την έκθεση για το μαγικό κόσμο των κόμικς και των σούπερ ηρώων που για 8η φορά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 19 Μαΐου.
Η ιστορία του The Comic Con ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια όταν δυο νέοι άνθρωποι, ο Τάσος και ο Λεόντιος, με πολύ αγάπη για τα κόμικς και τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια για να βάλουν την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη των κόμικς. Πήραν δυσανάλογα για αυτούς ρίσκα, δούλεψαν πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Σήμερα η The Comic Con είναι ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά event που γίνονται στην Θεσσαλονίκη, που έκτος των άλλων προσελκύει πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στις εφτά διοργανώσεις που προηγήθηκαν, προσκάλεσε και έφερε στη Θεσσαλονίκη μερικούς από τους πιο σημαντικούς και διάσημους δημιουργούς των κόμικς οι οποίοι δεν δίστασαν να δημιουργήσουν σχέδια με τους ήρωες τους μπροστά σε γνωστά τοπόσημα της πόλης, χαρίζοντας στη Θεσσαλονίκη τεράστια διεθνή προβολή. Φέτος το μεγάλο όνομα είναι ο Kevin Eastman που δημιούργησε τα χελονιτζάκια.
Αν και έχει συμπληρώσει 10 χρόνια ζωής η φετινή είναι η 8η The Comic Con καθώς δυο χρονιές δεν έγινε λόγω της πανδημίας. Φέτος μεγάλωσε ακόμη περισσότερο καθώς εκτός από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα επεκταθεί και στο περίπτερο έξι του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις εκπαιδευτικού ή άλλου χαρακτήρα που δεν θα αφήσει κανένα φίλο των κόμικς παραπονεμένο.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλων έκαναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Χορτιάτη – Πυλαίας Ανατολή Κωνσταντινίδου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.
Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 10 ευρώ ενώ για το τριήμερο είναι στα 18 ευρώ. Παιδιά έως οκτώ ετών μπαίνουν δωρεάν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments