Τελ Αβίβ – αποστολή
Στο Τελ Αβίβ ολοκληρώθηκε η Διεθνής τουριστική έκθεση “IMTM 2017  που φέτος πραγματοποιήθηκε για 23η χρονιά. Πρόκειται για μια σχετικά μεσαίου μεγέθους έκθεση που καταλαμβάνει ένα περίπτερο από το σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της πόλης, ωστόσο είναι μια πάρα πολύ “ζωηρή”. Και αυτό γιατί είναι μεγάλη η προσέλευση επαγγελματιών και απλού κόσμου που διψούν για συμφωνίες και ταξίδια.
Καθώς το Ισραήλ βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης ανάπτυξης και το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ, οι μισθοί έχουν φτάσει στα ύψη, το ιδιο και το κόστος ζωής. Οι ισραηλινοί έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιούν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό. Έτσι παρούσες στην έκθεση ήταν πάνω απο 40 χωρες, ακόμη και από πολύ μακριά, καθώς για όλους το Ισραήλ είναι μια πολύ καλή αγορά. Έτσι είδαμε περίπτερα από χώρες όπως το Νεπάλ, η Ινδία, ο Παναμάς, η Νότια Αφρική μαι δεκάδες ακόμη.
Η Ελλάδα είχε έντονη παρουσία με ένα από τα μεγαλύτερα σταντ της έκθεσης ακριβώς στην είσοδο που μάλλον δεν έφτανε να φιλοξενήσει με άνεση τους δεκάδες επαγγελματίες που επισκέφτηκαν τη φετινή IMTM. Το ενδιαφέρον των ισραηλινών ήταν πολύ μεγάλο σε βαθμό που οι περισσότεροι Έλληνες εκθέτες εξάντλησαν το προωθητικό τους υλικό από την πρώτη μέρα.
Τι είναι αυτό που αρέσει και ενθουσιάζει τους ισραηλινούς; Η ελληνική λαϊκή μουσική, η οποία ακούγεται παντού στο Ισραήλ, το ελληνικό γλέντι, το φαγητό, λιγότερο οι παραλίες και περισσότερο τα βουνά και οι παραδεισιακοί ορεινοί οικισμοί, και αξιοθέατα που έχουν να κάνουν με την εβραϊκή παρουσία στη χώρα μας στα βάθη των αιώνων,
Όπως προαναφέραμε, η λαϊκή μουσική είναι αυτή που τους τρελαίνει, ιδιαίτερα οι χοροί γι΄αυτό και το λαϊκό μουσικό συγκρότημα που έπαιζε στο ελληνικό σταντ, έκανε συχνά πυκνά τους επισκέπτες να πιάνονται στο χορό. Και μάλιστα όχι μόνο τους ισραηλινούς αλλά και τους εκθέτες από άλλες χώρες, κυρίως τις βαλκανικές.
Στην έκθεση παραβρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (πως τα προλαβαίνει όλα αυτό το κορίτσι;) και ο πρόεδρος της FEDHATTA (είναι η ομοσπονδία των τουριστικών συλλόγων της χώρας μας) Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες του Ισραήλ και της Αιγύπτου για θέματα συνεργασίας, κυρίως σε ότι αφορά στην προσέλκυση της διασποράς των τριών χωρών που συνολικά φτάνει τα 50 εκατομμύρια άτομα.
Στην έκθεση παραβρέθηκε επίσης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον αντιδήμαρχο τουρισμού Σπύρο Πέγκα, καθώς σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για τη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της “Διπλωματίας των Πόλεων” και για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση.
Δίπλα από το Ελληνικό σταντ ήταν αυτό της Κύπρου, με εξίσου δυναμική παρουσία, που αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών ισραηλινών. Μάλιστα οι τελευταίοι αυξάνονται όλο και περισσότερο στα ξενοδοχεία της χώρας.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar