Με 120 χιλιάδες φοιτητές, εκατοντάδες ποντιακά σωματεία, και δεκάδες χιλιάδες πόντιους τελικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο η Θεσσαλονίκη να σημειώσει ρεκόρ Γκίνες στον μεγαλύτερο ποντιακό χορό «Ομάλ» στον κόσμο. Ήταν ένα ακόμη χάπενινγκ της Διεθνούς Έκθεσης που φέτος αρέσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και τις φωνές των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, που ξεσήκωσαν τον κόσμο και έδωσαν τον ρυθμό, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο κυκλώθηκε όχι μία αλλα πέντε φορές από 15 χιλιάδες χορευτές.
Οι ανθρώπινες αλυσίδες που δημιουργήθηκαν περιμετρικά της ΔΕΘ έσφυζαν από ενθουσιασμό, ζωντάνια και υπερηφάνεια και δεν έσπασαν ούτε όταν συμπληρώθηκαν τα 20 λεπτά χορού που απαιτούνταν για να επιτευχθεί το ρεκόρ. Μικροί και μεγάλοι –η παρουσία της νεολαίας ήταν αξιοσημείωτη- έδωσαν τα χέρια και απέδειξαν πως όλοι μαζί μπορούμε. Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου ήταν πως τα 10.000 καρτελάκια που μοιράστηκαν από τη ΔΕΘ-Helexpo και την ομάδα των αδερφών Τσαχουρίδη εξαντλήθηκαν σε δέκα μόλις λεπτά. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ρεκόρ Γκίνες κατέχει το συρτάκι των 5.614 ατόμων στον Βόλο, που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2012.
Η ΔΕΘ-Helexpo θα στείλει τον φάκελο με τα στοιχεία στην Επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες, ώστε να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί αυτό το απίστευτο εγχείρημα ως Ρεκόρ Γκίνες.
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί
Εν τω μεταξύ με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η 81η ΔΕΘ, που μέρα με τη μέρα προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Πλούσια αφιερώματα όπως η AKADEMIA, για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες καριέρας, η ENERGIA, με παρούσες όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους φορείς του κλάδου, αλλά και η «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα», όπου παρουσιάζεται το επιχειρείν από όλες τις γωνιές της χώρας, περιμένουν τους επισκέπτες. Το θεματικό αφιέρωμα KOSMOS, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διεθνείς συμμετοχές και την τιμώμενη χώρα Ρωσία, έρχεται να συμπληρώσει το εκθεσιακό παζλ της 81ης ΔΕΘ. Και βέβαια η μηχανή του τρένου του Πηλίου, του γνωστού «Μουτζούρη», φέρνει στην επιφάνεια μνήμες, ενώ το λεωφορείο των αστέγων συγκινεί.
Δεκατρείς μύθοι και επτά ιστορίες για τη Θεσσαλονίκη, οι Θρύλοι της πόλης μας, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του Περιπτέρου 1, ενώ ο Κήπος του Ιπποκράτη μοσχοβολά.
Απόψε στη σκηνή των Music Events, στις 21:30, ο Σταύρος Κουγιουμτζής συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη μέσα από το μπουζούκι του Θανάση Πολυκανδριώτη και τις φωνές των Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνας Κόρου και Αιμιλίας Κουγιουμτζή.
Λίγο νωρίτερα, στις 19:30, στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους ανεβαίνει στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτίριο διοίκησης η παράσταση κουκλοθέατρου «Δώρο», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments