Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό έχουν τη δική τους γιορτη. Πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο ( 18-20 φέτος) στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της HELEXPO-ΔΕΘ και λέγεται ” Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia” !
Σε αυτό το τριήμερο οι επαγγελματίες του τουρισμού, συναντιούνται, συζητούν, και συνάπτουν συνεργασίες. Χώρες, Περιφέρειες, Δήμοι προβάλουν τις περιοχές τους. Παρουσιάζονται νέες τεχνολογικές εφαρμογές όπως πχ στα συστήματα κρατήσεων, οργανώνονται συνέδρια, ημερίδες και πολλά άλλα. Επιπλέον συντονίζεται το πρόγραμμα “Philoxenia hosted buyers programme”, κατά το οποίο φέτος θα φιλοξενηθούν 150 καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού από 34 χώρες.
Οργανώνονται όμως και πολλά χάπενιγκ με μουσική, χορό, τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, ενώ για κάποια ξενοδοχεία της πόλης είναι πλέον θεσμός τα πάρτι και οι δεξιώσεις. Και πολύ καλά κάνουν καθώς ο τουρισμός δεν είναι μόνο άγχος και δουλειά, αλλά ξέσκασμα και χαρά!
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι εκθέτες φέτος είναι αυξημένοι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, έρχονται ομαδικές συμμετοχές πρακτόρων από τα Βαλκάνια, αναμένονται πάνω από 20.000 επισκέπτες, ενώ η Hotelia με 4 περίπτερα και με παράλληλες δράσεις θα έχει ακόμη πιο δυναμική παρουσία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments