Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMEΧ 2024 συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB). Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων των επιχειρήσεων (MICE), που προσελκύει τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:
“Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε η ισχυρή θέση την οποία κατέχει η Θεσσαλονίκη στη βιομηχανία του συνεδριακού τουρισμού, καθώς η πόλη κατατάσσεται στους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς στον τομέα αυτό, κατέχοντας πλέον την 42η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το 2023 και την 26η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιέρωσαν τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην παγκόσμια βιομηχανία των συναντήσεων. Επαγγελματίες του τουρισμού από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία ενημερώθηκαν, παράλληλα, για το πλήθος των θεματικών εμπειριών που προσφέρονται σε όλους τους τομείς του τουρισμού και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθιστώντας την Κεντρική Μακεδονία ιδανικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο.
Η γαστρονομία της περιοχής με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα και τη δυναμική οινοπαραγωγή, οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Βεργίνας και της Πέλλας, η φυσική ομορφιά του Ολύμπου, του Βερμίου και των υπόλοιπων ορεινών όγκων, οι παράδεισοι ευεξίας του Πόζαρ και του Άγκιστρου, οι μαγευτικές παραλίες τις Χαλκιδικής και της Πιερίας αλλά και συνολικά οι ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν όλες οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας εντυπωσίασαν τους επαγγελματίες του τουρισμού, στο πλαίσιο των Β2Β συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Thessaloniki Convention Bureau”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments