Αν και η πόλη του Ηρακλείου δέχεται χιλιάδες τουρίστες απ’ όλη την Ευρώπη, δεν περιφρονεί την τουριστικά μικρή αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος αναπτυξιακού προγραμματισμού-ψηφιακού μετασχηματισμού, ολοκληρωμένης ανάπτυξης υπαίθρου και τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης (φώτο), «με χαρά και τιμή ο Δήμος Ηρακλείου αποδέχθηκε την πρόταση της ΔΕΘ-Helexpo να είναι ο τιμώμενος προορισμός στη φετινή τουριστική έκθεση Philoxenia που ξεκινά στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Παρασκευή.
«Εκτός από τους άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς που έχει η Κρήτη με την Βόρεια Ελλάδα, την κοινή κουλτούρα και το κοινό μέλλον, για μας η Philoxenia είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε γνωστό τον προορισμό και στους Βαλκάνιους επισκέπτες της έκθεσης. Στο Ηράκλειο η συνεισφορά του τουρισμού στο εισόδημα της πόλης, ξεπερνά το 40%. Είναι δηλαδή μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Ηράκλειο 12μηνο προορισμό. Δεν είναι εύκολο καθώς είμαστε σε νησί και το χειμώνα οι συνδέσεις είναι περιορισμένες. Οι Έλληνες στην πόλη μας αποτελούν το 12-14% στο συνόλου των επισκεπτών. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε αυτό το ποσοστό».
Όσοι θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα το Ηράκλειο ως τουριστικό προορισμό δεν έχετε παρά να πάτε στη Philoxenia. Θα βρείτε το Δήμο Ηρακλείου στο περίπτερο 15 stand 1.
Επίσης θα γίνουν δυο σχετικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Philoxenia.
-Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 5μμ στο Open Stage στο περιπτερού 13, κοινή εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης.
-Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 6μμ και πάλι στο Open Stage, παρουσίαση του προορισμού από τους ανθρώπους του Δήμου Ηρακλείου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments