Καθ’οδόν για το Βερολίνο βρίσκεται η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας. Και αυτό γιατί αύριο Τετάρτη ξεκινά στην γερμανική πρωτεύουσα μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης η ITB 2017.
Φέτος οι Έλληνες εκπρόσωποι φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας πηγαίνουν εκεί με αναπτερωμένο το ηθικό, καθώς το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα μας είναι μεγάλο.
Κάθε χρόνο η γερμανική αγορά είναι η μεγαλύτερη για τη χώρα μας αν και διαχρονικά κάναμε σοβαρές προσπάθειες να τη χάσουμε. Άλλοτε με την περιφρόνηση μας, άλλοτε με τις κακές υπηρεσίες, και άλλοτε με την ένταση που δημιουργήθηκε όταν το πολιτικό μας σύστημα προσπάθησε να φορτώσει άλλου τα εγκληματικά του λάθη. Ωστόσο κάθε χρόνοι πάνω από δυο εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες επιμένουν στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Φέτος το ενδιαφέρον τους είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς έχασαν μια από τις πιο σημαντικές τους επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές, την Τουρκία. Πάνω από πέντε εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έκαναν μέχρι πριν μερικά χρόνια διακοπές στην Τουρκία. Φέτος, με την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χωρείς δεν θα πάνε ούτε οι μισοί από τους μισούς. Που θα πάνε; Σύμφωνα με την μέχρι τώρα διαμορφούμενη τάση, η πρώτη τους επιλογή όπως κάθε χρόνο είναι η Ισπανία και η δεύτερη η Ελλάδα. Ωστόσο στην Ισπανία έχουν δυο προβλήματα. Η χώρα έχει φουλάρει από τουρίστες και έχει ανεβάσει πολύ τις τιμές. Έτσι αυτοί που έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω θα πάνε στην Ισπανία ενώ όσοι έχουν μικρο μπάτζετ θα έρθουν στην Ελλάδα.
Αυξημένοι θα είναι οι Γερμανοί και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου όπως η Κύπρος, η Κροατία, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία. Όλες πάνε για ρεκόρ.

Η φετινή ITB…
Στην φετινή ITB παίρνουν μέρος πάνω από 10 χιλιάδες εκθέτες ενώ τιμώμενη χώρα είναι η Μποτσουάνα. Οι έκθετες προέρχονται σχεδόν από όλες τις τουριστικές χώρες του κόσμου, οι επισκέπτες εκπροσωπούν χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από όλο το φάσμα του τουρισμού, ενώ σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις (συνέδρια, συζητήσεις κλπ) θα προσδιορίσουν τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τουρισμό. Θα γίνουν χιλιάδες οργανωμένα ραντεβού ανάμεσα σε επαγγελματίες, καθώς επίσης και δεκάδες εκδηλώσεις εντός και εκτός έκθεσης που βοηθούν τις διασυνδέσεις.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της περσινής “ITB”, συμμετείχαν σε αυτήν 187 χώρες από 5 ηπείρους με 10.000 εκθέτες και 1.000 εξειδικευμένοι αγοραστές, ενώ παράλληλα την έκθεση επισκέφθηκαν 120.000 εμπορικοί επισκέπτες και 60.000 ιδιώτες.

Η Θεσσαλονίκη…
Σημαντική παρουσία θα έχει φέτος και η Θεσσαλονίκη. Έκτος από την παρουσία στελεχών του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος και Περιφέρεια συνδιοργανώνουν την Πέμπτη σε εστιατόριο εκτός έκθεσης, δείπνο στο οποίο έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της γερμανικής τουριστικής αγοράς καθώς επίσης και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και οργανώσεων. Θα γίνει παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού άλλα και της γαστρονομίας της πόλης καθώς ένας εκ των Ambasador chef της Θεσσαλονίκης θα μαγειρέψει θεσσαλονικιώτικες συνταγές χρησιμοποιώντας θεσσαλονικιώτικα προϊόντα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments