Η αυθεντική ελληνική κουζίνα και η ποικιλομορφία της γαστρονομίας στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Περίπου 6000 Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε στο Λονδίνο, το δημοφιλές βρετανικό περιοδικό National Geographic Traveller γνώρισαν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.
Η έκθεση«National Geographic Traveller Food Festival» απευθυνόταν σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για πολιτισμό, ταξίδια και πολυτέλεια.
Για την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας εξασφαλίστηκαν από τον ΕΟΤ, δύο περίπτερα καθώς και η χορηγία του «Cinnamon Theatre» (ενός από τα δύο θέατρα παρουσιάσεων masterclass της έκθεσης) όπου η Ελλάδα είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει ελληνικές συνταγές με τοπικά προϊόντα και το κοινό να δοκιμάσει τα ελληνικά πιάτα. Τα masterclasses που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης πλαισιώθηκαν από τους παρακάτω συμμετέχοντες:
-Περιφέρεια Κρήτης , μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Mitsis Hotels
-Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω των chefs του ERGON.
-Ειρήνη Τζώρτζογλου, νικήτρια σεφ του Masterchef UK 2019
-Τηλέμαχος Αργυρίου, chef του εστιατορίου Kalimera London
-Symposio, γαστρονομική δράση του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels
Κατά την διάρκεια των δύο ημερών του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν στα Ελληνικά περίπτερα είκοσι masterclasses και συνολικά τριάντα οκτώ διαφορετικές παρουσιάσεις ελληνικών συνταγών, τοπικών προϊόντων, ελληνικών κρασιών και ποτών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments