Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση τουρισμού Reiselvsmessen στο Όσλο της Νορβηγίας και μετά από 23 χρόνια στη τουριστική έκθεση MATKA στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, με στόχευση την εύρωστη αγορά της Σκανδιναβίας.
Η Χαλκιδική, μετά την διετία της πανδημίας αποφάσισε να προσεγγίσει νέες ποιοτικές αγορές, αγορές υψηλών εισοδημάτων όπως αυτή της Σκανδιναβίας και της Αμερικής.
Η συγκυρία ήταν η κατάλληλη μιας και όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στα περίπτερα της ελληνικής συμμετοχής αφού η χώρα μας ήταν η τιμώμενη και στις δύο εκθέσεις. Η Χαλκιδική παρουσιάστηκε ως ένας καινούργιος παραδεισένιος τόπος διακοπών με πλούσια παλέτα εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Το ενδιαφέρον του κόσμου να ανακαλύψει τον προορισμό ήταν μεγάλο. Από το Όσλο δίδεται η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν με απευθείας πτήσεις στη Θεσσαλονίκη με Norwegian από 24/6 έως 23/8 και με την Flyair από 19/5 έως 30/10. Από το Ελσίνκι δυστυχώς απουσιάζει η απευθείας σύνδεση και αυτό θα πρέπει να είναι στόχος των φορέων του τουρισμού του νομού για τα επόμενα χρόνια.
Ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γιώργος Μπρουτζάς μαζί με τα στελέχη της ΠΚΜ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Mixx Travel, Paradisreiser, Vista Travel κ.α. καθώς επίσης και με μικρότερα γραφεία που πωλούν πακέτα εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και του κοινού της Φινλανδίας ο Διευθυντής του ΤΟΧ πραγματοποίησε προγραμματισμένη παρουσίαση της Χαλκιδικής σε ένα ακροατήριο που διψούσε για καινούργιους τόπους διακοπών και εντυπωσιάστηκε από τις ομορφιές της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments