Στη διεθνή επαγγελματική έκθεση τουρισμού TTG INCONTRI, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ρίμινι της Ιταλίας, συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής.
Η έκθεση TTG INCONTRI αποτελεί τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού της Ιταλίας, πόλο έλξης για τους σημαντικότερους επαγγελματίες τουρισμού (tour operators, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, προορισμοί, ξενοδοχεία). Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 130 ταξιδιωτικοί προορισμοί, 63.000 περίπου επαγγελματίες του τουρισμού και πάνω από 1.000 buyers από 85 χώρες του κόσμου ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκαν συνολικά 312 συνέδρια και σεμινάρια.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση TTG INCONTRI με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας και όπου πραγματοποιήθηκαν πλήθος συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών τουριστικών φορέων της Ιταλίας με στόχο την εδραίωση και ενίσχυση της θέσης της Π.Κ.Μ. στην ιταλική τουριστική αγορά.
Στο πλαίσιο της εκθεσιακής της παρουσίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε του εκθεσιακού χώρου της TTG INCONTRI με τίτλο «GRECIA DA SCOPRIRE: LA GRECIA E’ UNA META 12 MESI L’ ANNO – Η Ελλάδα για να ανακαλύψεις: H Ελλάδα είναι ένας προορισμός για 12 μήνες το χρόνο».
«Η παρουσία και συμμετοχή μας στην ειδική εκδήλωση της έκθεσης με θέμα την Ελλάδα μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων και ΜΜΕ της Ιταλίας τις ποικίλες μορφές του θεματικού τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πολιτιστικός, θρησκευτικός, περιηγητικός, γαστρονομικός, ιαματικός τουρισμός κ.τ.λ.) με στόχο την προσέλκυση των Ιταλών τουριστών όλο τον χρόνο. Δώσαμε έμφαση στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς και προβάλαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ισχυρά μας σημεία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Κεντρική Μακεδονία ιδανικό τουριστικό προορισμό, για κάθε τύπο ταξιδιώτη και για κάθε εποχή του χρόνου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρος Θάνος ο οποίος εκπροσώπησε την Π.Κ.Μ. στην ειδική αυτή εκδήλωση.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar