Η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, που φέτος διοργανώθηκε για 32η συνεχή χρονιά,  ολοκληρώθηκε και το κλείσιμο της αυλαίας βρηκε ευχαριστημένους όχι μόνο τους διοργανωτές αλλά συμμετέχοντες και επισκέπτες.
Η συνολική επισκεψιμότητα στις δύο εκθέσεις αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.
Πάνω από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας.
Στο μεταξύ, σημαντικό ήταν το αποτύπωμα της Philoxenia στην τουριστική ζωή της πόλης. Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης γέμισαν ασφυκτικά, η κίνηση στο ιστορικό κέντρο ήταν μεγάλη, και το βράδυ η νυχτερινή ζωή έπαιρνε φωτιά.

 

 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar