Κάποιο τον λατρεύουν κάποιοι όχι, είναι όμως μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Αναφερόμαστε στον πατσά, αυτό το παρεξηγημένο έδεσμα που ήταν το κερασάκι στην… τούρτα της φετινής έκθεσης τροφίμων Detrop που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες. Και αυτό γιατί η Dterop είχε για πρώτη φορά και φεστιβάλ πατσά, μια καλή ευκαιρία να το απολαύσουν οι παλαιότεροι και να τον γνωρίσουν οι νεότεροι.
Δράστης “ο Τσαρουχάς” το παλαιότερο πατσατζίδικο της πόλης που φέτος συμπληρώνει 65 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Ένα απίθανο ταξίδι στην ιστορία και την γαστρονομία της πόλης.
Ο Δημήτρης Τσαρουχάς εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς, που ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης μας εξηγεί πως “ο πατσάς αποτελεί την πλέον υγιεινή τροφή με φανατικούς φίλους. Ανάμεσα τους πολλοί τουρίστες κυρίως από Τουρκία και Ρωσία που τον λατρεύουν”. Εκείνο που δεν ξέραμε ωστόσο,είναι ότι ο πατσάς περιεχέι κατά 33% κολλαγόνο, κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστοί που μεταξύ άλλων μειώνει τους ρυθμούς της γήρανσης.
Η επιτυχία του φεστιβάλ ήταν μεγάλη και καθημερινά καταναλώνονταν μέχρι και η τελευταία κουτάλια της σούπας.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar