Στη Ρόδο και την Κω βρέθηκαν τρεις δημοσιογράφοι από μέσα της δυτικής Γαλλίας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας με τη συνεργασία της Transavia, και την πολύτιμη συμβολή των Δήμων των δύο νησιών.
Κατά την παραμονή τους στα δύο νησιά, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις αντιπροσωπευτικότερες περιοχές και αξιοθέατά τους, γνώρισαν τις πολυποίκιλες εμπειρίες που αυτά προσφέρουν στους επισκέπτες και δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και κρασιά.
Σημειώνεται πως, για την τουριστική περίοδο του 2024, η Transavia έχει εντάξει στο πρόγραμμα δρομολογίων της απευθείας πτήση από τη Ναντ προς την Κω.

Σε Κω και Πάτμο η κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας
Την Κω και την Πάτμο επισκέφθηκε, επίσης, δημοσιογραφική ομάδα από την εκπομπή «Cap Compas» του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανίας TVR2.
Το ταξίδι υλοποίησε η Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρουμανίας, με την υποστήριξη των αντίστοιχων Δήμων και τη συνεργασία τοπικών φορέων.
Μεταξύ άλλων, οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Ιερό Σπήλαιο και τα σπουδαία μοναστήρια της Πάτμου, προκειμένου να καταγράψουν μοναδικές εικόνες για τους τηλεθεατές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους 1,4 εκατ. Ρουμάνους τουρίστες, που ταξίδεψαν πέρσι στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της, ενώ ο προσκυνηματικός τουρισμός από την Ρουμανία εμφανίζει σταθερή παρουσία στη χώρα μας.
Στη συνέχεια, η ρουμανική αποστολή ταξίδεψε στο νησί της Κω, όπου ακολούθησε πρόγραμμα ξενάγησης από εκπροσώπους του Δήμου.

«Λέσβος: Η ελληνική πρωτεύουσα του ζεν»
Την ίδια στιγμή, ως την «ελληνική πρωτεύουσα του ζεν» παρουσίασε το νησί της Λέσβου η ενημερωτική εκπομπή υψηλής τηλεθέασης «Observator» του ρουμανικού τηλεοπτικού δικτύου Antena 1, δίνοντας έμφαση στο αίσθημα γαλήνης και πληρότητας που αισθάνεται ο επισκέπτης στο νησί του Βόρειου Αιγαίου.
Το συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε στην Λέσβο με αφορμή την έναρξη πτήσεων charter από το Βουκουρέστι προς την Μυτιλήνη κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Το ταξίδι διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τοπικούς επαγγελματικούς φορείς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments