«Η παρουσία του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση Seatrade Europe  2019 ήταν ανοργάνωτη και θλιβερή». Αυτό μας ενημερώνει φίλος αναγνώστης, άνθρωπος του τουρισμού,  που παραβρέθηκε στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμβούργο.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ (αυτό το αισθητικά αδιάφορο που βλέπουμε εδώ και χρόνια σε κάθε τουριστική έκθεση του εξωτερικού) επικρατούσε απόλυτη ηρεμία καθώς υπήρχε μόνο ένας συνεκθέτης,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα στην ηλεκτρονική λίστα με τους εκθέτες,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται πως ανήκει  στο κράτος Μακεδονία, κάτι που προφανώς δεν αντιλήφθηκαν οι αρμόδιοι του ΕΟΤ, καθώς ακόμη και σήμερα, σχεδόν μια βδομάδα μετά το τέλος της έκθεσης,  παραμένει έτσι. (https://www.seatrade-europe.com/for-visitors/exhibitor-directory-2019/)

Η προετοιμασία του ΕΟΤ για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη έκθεση ήταν προφανώς ελλιπής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες,  ο ΕΟΤ δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους εμπλεκόμενους με την κρουαζιέρα, (οργανισμούς λιμένων, τουριστικούς φορείς κλπ) ώστε να συμμετάσχουν στην έκθεση, την μεγαλύτερη του είδους στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια  δεν πήγε κανείς, πλην της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εκθέτης και μερικών  λιμένων ως επισκέπτες.

Έτσι  σε μια ακόμη τουριστική έκθεση του εξωτερικού, η Ελλάδα  πλήρωσε για να είναι επι της ουσίας  απών, όπως συνέβη και άλλες φορές και αναφέραμε στα  Omorfa Taxidia μετά από καταγγελίες  αναγνωστών.

 

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments