Μεσούσης της κρίσιμης περιόδου, η Ομοσπονδία Ενώσεων τουριστικών γραφείων της χώρας μας, η FedHATTA, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αντίστοιχης αμερικανικής Ένωσης, της ASTA (American Society of Travel Advisors), για μία ακόμη συνεργασία σε ευρεία κλίμακα, για την ανάληψη κοινών δράσεων για τον τουρισμό των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, το καθιερωμένο παγκόσμιο συνέδριο της ASTA, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά, και ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας ως μια εκ των συμμετεχόντων χωρών.
Οι παρουσιάσεις του συνεδρίου έχουν σκοπό να μυήσουν tour operators και διοργανωτές ταξιδιών στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, στους προορισμούς των χωρών που παρουσιάζονται.
Η FedHATTA, ανέλαβε να δημιουργήσει, για τον σκοπό αυτό, βίντεο, καθώς και ψηφιακή μπροσούρα ενημερωτικού χαρακτήρα, το οποίο παρουσιάζει θεματικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας στους επαγγελματίες του τουρισμού της Βόρειας Αμερικής. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, με πλούσιο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό, ειδικά διαμορφωμένο για την αμερικανική αγορά.
Ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στην ευρύτατη και στοχευμένη παρουσίαση για το ASTA Global Convention μας δίνει αισιοδοξία, καθώς κάθε κρίσιμη χρονική περίοδος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δράσεις. Η τουριστική αγορά των ΗΠΑ αποτελεί πηγή δύναμης στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό, κυρίως στα ταξίδια κινήτρων και συνεδρίων, θεματικών μορφών, yachting και κρουαζιέρας. Οι συνέργειες που αναπτύσσουμε με την ASTA τα τελευταία χρόνια, ήδη έχουν αποδώσει καρπούς, και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε να ανακοινώσουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα μετά το πέρας του διαδικτυακού αυτού συνεδρίου».
Οι tour operators και διοργανωτές ταξιδιών–μέλη της ASTA στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω διαδικτύου για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, στις 25-28 Αυγούστου, και μάλιστα να αναζητήσουν πληροφορίες μέσω του ψηφιακού περιπτέρου του ΕΟΤ που λειτουργεί αυτές τις ημέρες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments