Αυξημένο ενδιαφέρον για την διενέργεια συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδίων κινήτρων από τη Γερμανία στην Ελλάδα διαπιστώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Συναντήσεων ΙΜΕΧ 2024 στη Φρανκφούρτη μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις ταξιδίων Β2Β παγκοσμίως.
Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο συνολικής επιφάνειας 200 τ.μ. συγκεντρώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου για τη χώρα μας ως ιδανικού προορισμού συνεδρίων, εκδηλώσεων και εταιρικών κινήτρων. Αξιοσημείωτη είναι άλλωστε και η ραγδαία άνοδος της Θεσσαλονίκης στην διεθνή κατάταξη συνεδριακών πόλεων της International Congress and Convention Association (ICCA) έτους 2023, ήτοι στην 26η θέση στην Ευρώπη και στην 42η διεθνώς.
Ιδιαίτερη προσέλευση είχε το cocktail networking event “Mix and Mingle” που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας στο περίπτερο του ΕΟΤ την πρώτη μέρα της έκθεσης, σε συνεργασία με την σύμπραξη «Greek Meetings Alliance», η οποία απαρτίζεται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, το This is Athens Convention & Visitors Bureau και το Thessaloniki Convention Bureau. Οι προσκεκλημένοι buyers και θεσμικοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας συναντήσεων και εκδηλώσεων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν cocktails με χαρακτηριστικά ελληνικά ποτά όπως μαστίχα και τσίπουρο, καθώς και ελληνικό κρασί.
Η ελληνική αποστολή περιλάμβανε συνολικά 25 εκπροσώπους του MICE τουρισμού και επαγγελματίες επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία και όλον τον κόσμο, ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδίων κινήτρων στην Ελλάδα από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και των συνεκθετών τόσο σε ομαδικές παρουσιάσεις, όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.
Κομβικό θέμα συζητήσεων στην φετινή IMEX αποτέλεσε η «νέα γενιά» και η προσπάθεια ενθάρρυνσης αυτής να ενταχθεί στον κλάδο της βιομηχανίας συναντήσεων και εκδηλώσεων μέσω προγραμμάτων υποτροφίας όπως το «Rising Talent».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments