Με στόχο να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη αποδοχή που γνωρίζει η Ελλάδα από το αυστριακό ταξιδιωτικό κοινό (αναδείχθηκε ως ο πλέον δημοφιλής προορισμός για το 2016 σύμφωνα με τους τρεις μεγαλύτερους tour operators της χώρας), η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε για άλλη μία φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης.
Για την πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένει το «στοίχημα» της προσέλκυσης περισσότερων τουριστών για διακοπές Σαββατοκύριακου (city break) δώδεκα μήνες το χρόνο, αλλά και του συνδυασμού του προορισμού με τα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής και τις χρυσές αμμουδιές της Πιερίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η εμπειρία από τη φετινή διοργάνωση καταδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των Αυστριακών για να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή είναι σταθερό και «ανεβαίνει» κατά τους θερινούς μήνες, καθώς τα περισσότερα τουριστικά πακέτα της χώρας αυτής αφορούν σε διακοπές στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.
Αναφορικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας έναντι άλλων προορισμών, για τους Αυστριακούς τουρίστες υπερέχει κυρίως το αίσθημα της ασφάλειας που τους παρέχει η Ελλάδα. Το κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΞΘ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις διακοπές αναψυχής (leisure) με έμφαση στο shopping και στις κοντινές ημερήσιες αποδράσεις, αλλά και για την ιστορία και τον πολιτισμό με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Μακεδονίας να αποτελούν για αυτούς έναν επιπλέον λόγο για να έρθουν στη Θεσσαλονίκη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments