Το όραμα της δημιουργίας και καθιέρωσης μίας καινούργιας, πρωτοποριακής και πολυδιάστατης Art Fair, λαμβάνει χειροπιαστή μορφή με την υλοποίηση της 1ης Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Παντελή Τσάτση.
Η Art-Thessaloniki φιλοδοξεί να λειτουργήσει καταλυτικά, ενδυναμώνοντας το διάλογο, την καλλιτεχνική κινητικότητα, τις προκλήσεις για καινοτομία, τις καλλιτεχνικές γειτνιάσεις και ανταλλαγές και κυρίως την κατανόηση της διαφορετικότητας των πολιτισμικών φαινομένων.
Παράλληλα, η νέα αυτή έκθεση επενδύει στην μακραίωνη ιστορία και στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς της πόλης με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, της λεκάνης της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Με άξονα το ότι η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν βασικά εργαλεία διάδοσης της γνώσης, της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και της προβολής και επικοινωνίας, η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή συνεύρεση αιθουσών τέχνης από όλο τον κόσμο.
Ήδη, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους γκαλερί από την Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, Ιαπωνία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισραήλ, Γερμανία και Σερβία, γεγονός που θα προσελκύσει στην έκθεση πολυάριθμους επισκέπτες, συλλέκτες και αγοραστές έργων τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τιμώμενος Καλλιτέχνης της Art-Thessaloniki θα είναι ο γλύπτης Θόδωρος, ενώ η έκθεση πλαισιώνεται από ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι εξής τρεις μουσειακές εκθέσεις:
• Jewish Museum, επιμέλεια Drorit Gur Arie (Director and Chief Curator Petach Tikva Museum of Art, Tel Aviv)
• Outsider Art / Έκκεντρη Τέχνη, επιμέλεια: Παύλος Βασιλειάδης και Σάνια Παπά.
• Collector’s View, συλλογή Α. Στοίδης.
Η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης, που ενώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments