Την καλύτερη Philoxenia των πέντε τελευταίων ετών, υποσχέθηκαν οι διοργανωτές της σε χθεσινή συνέντευξη τύπου. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ την Παρασκευή αντί την Πέμπτη, καθώς η διάρκεια της θα είναι για πρώτη φορά τρεις αντί τέσσερις ημέρες, προκειμένου να διευκολυνθούν εκθέτες και επισκέπτες. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και είναι η 32η χρονιά που πραγματοποιείται, κερδίζοντας τον τίτλο της εθνική τουριστικής μας έκθεσης.
Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Helexpo-ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, “θα είναι η καλύτερη των τελευταίων πέντε ετών καθώς σ’ αυτή θα λάβουν μέρος περισσότεροι έκθετες, συνολικά 621, και αναμένουμε περισσότερους επισκέπτες”.
Επίσης αποκάλυψε πως στην επόμενη 82η Διεθνή Έκθεση το Σεπτέμβριο, τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε “θα βλέπουμε πολύ Κίνα από δω και πέρα στη Θεσσαλονίκη”.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, είπε πως “όλη η τουριστική Ελλάδα θα είναι παρούσα στη φετινή Phliloxenia, καθώς παίρνουν μέρος και οι 13 Περιφέρειες της χώρας”. Είπε επίσης ότι θα έρθουν 217 προσκεκλημένοι hosted buyers από 34 χώρες. Ήδη τα προγραμματισμένα ραντεβού, μεταξύ προσκεκλημένων hosted buyers και εκθετών ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες σε Philoxenia και Hotelia.
Τα προκαθορισμένα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο 14, το οποίο έχει αποκτήσει ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την περίσταση.
Αρκετοί από τους hosted buyers, τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους και μπλόκερ θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη για μερικές μέρες ακόμη, προκείμενου να λάβουν μέρος σε ξεναγήσεις και εξόρμησες στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να δουν από κοντά τα σημαντικότερα αξιοθέατα.
Όσον αφορά στα μεγέθη των δυο εκθέσεων αυτά είναι:
Στην Philoxenia θα λάβουν μέρος 403 εκθέτες, 15% περισσότεροι από πέρσι, από 16 χώρες. Στην Hotelia 218 εκθέτες (από 157 πέρσι) από 24 χώρες.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, κυρίως συνέδρια και work shops. Η Helexpo-ΔΕΘ διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο με τίτλο rebranding destinations με εξαιρετικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές.
Στην ιστοσελίδα της Phloxenia υπάρχει το πλήρες επικαιροποιημένο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων για να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει. Δείτε το εδώ: http://philoxenia.helexpo.gr/el/events_programme

Στη κεντρική φωτογραφία το πάνελ της συνέντευξης τύπου. Από αριστερά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments