Διεθνή

Ξεκίνησε το Oktoberfest!

Το Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο, που στα καλύτερα του προσελκύει μέχρι και έξι εκατομμύρια τουρίστες, άνοιξε της πύλες του, που άλλου, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο.
Ωστόσο φέτος είναι κάπως διαφορετικό από τα προηγούμενα. Δεν ήταν μόνο η βροχή που ταλαιπώρησε τους επισκέπτες την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, αλλά και τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για ευνόητους λόγους.
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν κάτω από καταρρακτώδη βροχή προκειμένου οι επισκέπτες να ελεγχθούν σχολαστικά πριν εισέλθουν στον χώρο όπου πραγματοποιείται το Oktoberfest.
Ωστόσο ούτε η βροχή, ούτε τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας, ούτε ο φόβος για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα πτόησαν ντόπιους και τουρίστες οι οποίοι προσήλθαν μαζικά, οι περισσότεροι ντυμένοι με παραδοσιακές βαυαρέζικες στολές. Προφανώς προέχει η αγάπη για τη μπίρα και τη διασκέδαση.
Το Oktoberfest θα διαρκέσει 17 μέρες και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της Γερμανίας, καθώς προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες πολλοί από τους οποίους πηγαίνουν στο Μόναχο από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ.
Κάτω από τις μεγάλες τέντες το κέφι είναι ξέφρενο και η μπίρα ρέει σε απίθανες ποσότητες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments