Μπορεί σήμερα σε κάποιες τουριστικές περιοχές της χώρας μας να υποδέχθηκαν τους Βρετανούς τουρίστες με ενθουσιασμό, διαφορετικό ωστόσο είναι το κλίμα στη Μαγιόρκα, όπου τα σύνορα για Βρετανούς και Γερμανούς τουρίστες άνοιξαν εδώ και μέρες.
Οι αρχές στη Μαγιόρκα διέταξαν σήμερα να κλείσουν τρεις δημοφιλείς δρόμοι με μπαρ και χώρους διασκέδασης, όπου σχεδόν κάθε βράδυ γίνεται χαμός από τους τουρίστες, όπως δείχνουν βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φώτο). Εκατοντάδες νεαροί, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας, διασκεδάζουν εκτός ορίων.
Ο ένας δρόμος είναι στο Μαγκαλούφ, δημοφιλές θέρετρο των Βρετανών και οι άλλοι δυο δρόμοι στην Πλάγια ντε Πάλμα όπου κάνουν τις διακοπές τους οι Γερμανοί.
Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα , η περιφερειακή κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επέβαλε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας σε όλους, ακόμη και όταν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις.
Στο μεταξύ στη Γερμανία ανησυχούν καθώς πιστεύουν πως οι τουρίστες θα φέρουν μαζί τους τον κορονοϊό, επιστρέφοντας από τις διακοπές τους. Μάλιστα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Καρλ Λάουτερμπαχ, Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής και επιδημιολόγος, ζήτησε να γίνονται υποχρεωτικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό σε όσους τουρίστες επιστρέφουν από τη Μαγιόρκα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments