Η Βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) ανακοίνωσε πως θα λάβει μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τους ανυποψίαστους τουρίστες από τους επιτήδειους που προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις ενώ στη συνέχεια ζητούν φιλοδώρημα.
Σε πολλές μεγάλες πόλεις, άτομα χωρίς την σχετική εκπαίδευση πλησιάζουν τους τουρίστες και τους προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις. Ωστόσο στο τέλος της ξενάγησης ζητούν πιεστικά αμοιβή.
“Αυτή η απόφαση ASA θα αυξήσει την ποιότητα της εμπειρίας του επισκέπτη, η οποία με τη σειρά της θα ενισχύσει τη φήμη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας”, δήλωσε η Έφη Καλαμπουκίδου η Ελληνίδα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξεναγών. “Όλοι ελπίζουμε ότι περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου και θα δράσουν άμεσα για την προστασία των καταναλωτών, του προορισμού και των επαγγελματιών του τουρισμού.»
Από το 2009, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών έχει προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις εθνικές αρχές και τους βουλευτές ότι οι «δωρεάν περιηγήσεις» είναι παραπλανητικές και κάνουν κακό στην εικόνα του κάθε προορισμού ενώ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, καθώς και την ποιότητα των πληροφοριών της ξενάγησης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments