Τα αναμενόμενα lockdown και περιορισμοί σε Γαλλία, Γερμάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνουν ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στην τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία. Οι αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν (κατά μέσο όρο) με το 30% της δυναμικότητας τους, βρίσκονται και πάλι σε ισχυρές αναταράξεις λόγω των περιορισμών που θέτουν σε εφαρμογή οι κατά τόπους κυβερνήσεις. Όλες οι εκκλήσεις τους ώστε να συντονίσουν οι κυβερνήσεις μεταξύ τους τα μέτρα που λαμβάνουν πέφτουν στο κενό. Ο καθένας κάνει το δικό του παρεμποδίζοντας η μια χώρα την άλλη.
Αυτό σημαίνει πως το πτητικό έργο των αεροπορικών εταιρειών θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο τους προσεχείς μήνες , ο οργανωμένος τουρισμός και τα τουριστικά γραφεία βρίσκεται έτσι και αλλιώς σε αναστολή και τα ξενοδοχεία σε απόγνωση. Όλα αυτά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στη Θεσσαλονίκη, το lockdown που θα ανακοινωθεί οσονούπω, έχει φέρει ήδη σε απόγνωση τα ξενοδοχεία της πόλης. Το μαρτύριο της συνεχούς ανατροπής των δεδομένων δεν αντέχεται με τίποτε. Εκεί που πάνε (όσα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά) να πλησιάσουν τα βιώσιμα επίπεδα κάτι συμβαίνει και άντε πάλι στο μηδέν.
Πολλοί ξενοδόχοι, στα όρια του εκνευρισμού και της απογοήτευσης, υποστηρίζουν ανοιχτά πως η έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, έχει να κάνει περισσότερο με την «έξαρση» των τεστ που γίνονται στην πόλη από 10 συνεργεία του ΕΟΔΥ. Κοντολογίς πιστεύουν πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από άλλες περιοχές, ωστόσο ότι και να ειπωθεί ακούγεται αιρετικό καθώς όπως υποστηρίζουν κυριαρχεί ο φόβος και κανείς δεν του ακούει.
Το σίγουρο είναι πως ο χειμώνας γι’ αυτούς θα είναι πολύ σκληρός όπως και σε όλο τον τουριστικό τομέα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments