Στο Βίλνιους, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, οι άδειες για τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους δίνονταν μέχρι τώρα με φειδώ και μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς η κυκλοφορία των πεζών στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης έπρεπε να γίνεται ανεμπόδιστα. Ωστόσο είμαστε στην εποχή που όλα αλλάζουν. Έτσι ο τοπικός Δήμος αποφάσισε να επιτρέψει στα καφέ, μπαρ και εστιατόρια, που άνοιξαν και πάλι αυτή τη βδομάδα, να βγάλουν τραπεζάκια έξω. Αρκεί να τηρούνται οι απαραίτητες αποσπάσεις.
Ακόμη και η ιστορική πλατεία του καθεδρικού ναού, θα μεταβληθεί σε ένα υπαίθριο καφέ, όπως και άλλες πλατείες της παλιάς πόλης. Δεκαοχτώ επιχειρήσεις έχουν ενδιαφερθεί μέχρι τώρα να νοικιάσουν χώρους πέριξ της κεντρικής πλατείας και να δημιουργήσουν υπαίθρια καφέ.
Κοντολογίς ο Δήμαρχος θέλει να κάνει το ιστορικό κέντρο του Βίλνιους ένα μεγάλο υπαίθριο καφέ, μπαρ, εστιατόριο, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τις ανάλογες επιχειρήσεις να επιβιώσουν, αλλά και να ξαναζωντανέψει το κέντρο, πάντα με τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις.
Ωστόσο ο Δήμαρχος διευκρινίζει πως αυτό θα ισχύσει προσωρινά και μέχρι να τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού. Στη συνέχεια ο δημόσιος χώρος θα αποδοθεί και πάλι στους πεζούς.
Στο μεταξύ δεν είναι η μόνη είδηση που απασχόλησε τα διεθνή μέσα από το Βίλνιους. Πριν μερικές μέρες το αεροδρόμιο του λιθουανικής πρωτεύουσας, που όπως όλα τα αεροδρόμια του κόσμου είναι άδειο, μεταμόρφωσε ένα χώρο του σε κινηματογράφο drive in . Έτσι οι κάτοικοι της πόλης πήγαν με τα αυτοκίνητα τους και ειδών κινηματογράφο, μόνοι μέσα στα αυτοκίνητα αλλά όλοι μαζί στον υπαίθριο κινηματογράφο ου αεροδρομίου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments