Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν στο Βερολίνο να προβάλουν τουριστικά την πόλη, δείχνοντας παράλληλα πως η τουριστική προβολή είναι μια συλλογική προσπάθεια και αφορά και τους ίδιους τους πολίτες.
Στον διάδρομο του πρώην αεροδρομίου Tegel, που πλέον δεν λειτουργεί καθώς το Βερολίνο απέκτησε νέο αεροδρόμιο, οργάνωσαν ένα μεγάλο, ελεύθερο στο κοινό δείπνο, στο οποίο έλαβαν μέρος 3.000 Βερολινέζοι.
Τα 1.018 τραπέζια αναπτύχθηκαν σε μια έκταση 800 μέτρων σχηματίζοντας τη φράση Berlin loves you (Το Βερολίνο σας αγαπά)!
Παράλληλα οι Βερολινέζοι αποχαιρέτησαν το αεροδρόμιο Tegel, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν μια πύλη της πόλης προς τον κόσμο και τώρα θα μετατραπεί σε μια πολιτεία της καινοτομίας με το όνομα «Urban Tech Republic».
Ο Burkhard Kieker, διευθύνων σύμβουλος του Bisit Berlin (Οργανισμός τουρισμού της πόλης) δήλωσε: «Σήμερα, μαζί με πολλούς Βερολινέζους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να στείλουμε ένα μήνυμα καλωσορίσματος – και από ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, τον διάδρομο του αεροδρομίου Tegel. Το Βερολίνο επέστρεψε και καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν την πόλη της ελευθερίας ».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments