Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Στις εξωτικές Μπαχάμες υπάρχει ένα νησάκι με ελληνικό όνομα και μάλιστα μία λέξη που συμβολίζει πολλά για την Ελλάδα και δη, για την ανθρωπότητα. Το νησί «Ελεύθερα» πήρε το όνομα του από τους γνωστούς Ελεύθερους Τυχοδιώκτες των Βερμούδων οι οποίοι το 1648 μετανάστευσαν στις Μπαχάμες.
Το ειδυλλιακό νησί με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά έχει μήκος 180 χλμ περίπου και πλάτος σε μερικά σημεία λιγότερο από 1600 μέτρα. Χωρίζεται σε δύο πλευρές με την ανατολική να έχει ψηλούς γκρεμούς και να βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και την δυτική με κρυστάλλινα νερά και ήρεμες παραλίες με λευκή άμμο.
Είναι οξύμωρη η θέα του αν το δει κανείς από ψηλά καθώς από τη μία πλευρά είναι απάνεμο και ήσυχο ενώ από την άλλη ταραχώδες και κάποιες φορές τρομαχτικό. Οι θερμοκρασίες του κυμαίνονται από 21 το χειμώνα μέχρι 26 το καλοκαίρι. Η πιο στενή λωρίδα του νησιού, η γέφυρα Glass Window διαχωρίζει τα σκοτεινά, ταραχώδη νερά του Ατλαντικού με τα απαλά τυρκουάζ νερά της παραλίας Bright.
Η αντίθεση είναι συναρπαστική! Όταν όμως οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες το μέρος από ονειρεμένο τοπίο μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη καθώς τα φουσκωμένα νερά της θάλασσας μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Φυσικά, το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσελκύουν και τα «Λουτρά της Βασίλισσας» που είναι μία φυσική πισίνα που έχει δημιουργηθεί από τα κύματα που σκάνε «ελεύθερα» εδώ και αιώνες από τη μεριά του Ατλαντικού Ωκεανού και το τοπίο βρίσκεται ανάμεσα στους βράχους.
Είναι πραγματικά απίστευτο το θέαμα του. Μπορεί κανείς να απολαύσει τις βουτιές του, όταν κάνει πολλή ζέστη καθώς τα νερά ζεσταίνονται και η θερμοκρασία μοιάζει με λουτρό. Είναι εκπληκτική η αίσθηση που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες. Συνίστανται παπούτσια θαλάσσης καθώς η βραχώδης επιφάνεια είναι αρκετά κοφτερή.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments