Για την Σαουδική Αραβία ακούμε πολλά τα τελευταία χρόνια και θα ακούμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Και αυτό γιατί η χώρα προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα έσοδα του πετρελαίου, αναπτύσσοντας άλλες οικονομικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός. Έτσι έχει καταρτίσει ένα στρατηγικό σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων με την ονομασία Vision 2030, που μεταξύ άλλων προβλέπει φαραωνικά έργα τα οποία θα μετατρέψουν την Σαουδική Αραβία σε τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής.
Μόλις πριν μερικές μέρες ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, ανακοίνωσε την ίδρυση δεύτερης μετά την Saudia κρατικής αεροπορικής εταιρείας, με το όνομα Riyadh Air. Η υφιστάμενη Saudia θα επικεντρωθεί στην Τζέντα για να εξυπηρετεί σε επισκεψιμότητα τις δύο ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα, ενώ η καινούργια Riyadh Air θα έχει βάση στο Ριάντ, για να εξυπηρετεί την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.
Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία προετοιμάζει και τρίτη κρατική αεροπορική εταιρεία με την ονομασία Neom Air. Θα εδρεύει στην καινούργια μεγάλη φουτουριστική πόλη που χτίζεται στην έρημο στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, με το όνομα Neom, και η οποία σύμφωνα με τους Σαουδάραβες θα προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες. Η πρώτη φάση κατασκευής της Neom έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025.
Στόχος των Σαουδαράβων είναι η χώρα τους να μετατραπεί σε έναν μεγάλο αεροπορικό κόμβο που μέχρι το 2030 θα εξυπηρετεί πάνω από 330 εκατομμύρια επιβάτες και θα συνδέει 250 προορισμούς.
Αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα τις τρεις άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της περιοχής, την Qatar την Etihad και την Emirates, καθώς αν τα σχέδια των Σαουδαράβων επιβεβαιωθούν, οι δικοί τους αεροπορικοί κόμβοι θα αποδυναμωθούν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments