Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την έναρξη τουριστικών πτήσεων στο διάστημα έγινε χθες. Η Virgin Galactic, η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον που εδώ και χρόνια επενδύει και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε πως έλαβε την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προκειμένου όταν είναι πλήρως έτοιμη να ξεκινήσει πτήσεις στο διάστημα.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με το σκάφος SpaceShipTwo (φώτο), που αποτελεί να συνδυασμό αεροπλάνου και διαστημόπλοιου ικανού να μεταφέρει δυο πιλότους και έξι επιβάτες.

Τα εισιτήρια πουλιούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Στοιχίζουν 250 χιλιάδες δολάρια το ένα και ήδη 700 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής περιμένοντας να ξεκινήσουν οι πτήσεις και να πετάξουν στο διάσημα.

Οι πτήσεις του SpaceShipTwo, θα πραγματοποιούνται στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας σε ύψος 100 χιλιάδων μέτρων από την επιφάνεια της γης όπου οι επιβάτες θα νιώθουν για λίγα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας και βλέπουν πώς φαίνεται ο πλανήτης μας από τόσο ψηλά.

Οι πτήσεις πιθανόν να ξεκινήσουν εντός του 2017 ωστόσο αυτό θα γίνονταν πολύ νωρίτερα, αν το 2014 δεν είχε σκοτωθεί ένας πιλότος σε δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των δοκίμων. Το πόρισμα κατέδειξε πως ήταν ανθρώπινο λάθος, ωστόσο οι δοκιμές τότε σταμάτησαν και πολλοί βιάστηκαν να προβλέψουν ματαίωση του τολμηρού σχεδίου του Ρίτσαρντ Μπράνσον, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments