Γράφει η Χριστίνα Γκιζάρη

Ο τουρισμός και το ταξίδι είναι δύο έννοιες οι οποίες εξελίσσονται, αλλάζουν και προσαρμόζονται ανάλογα με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αλλαγές που έφερε η πανδημία έχουν αναδιαμορφώσει το μέλλον του τουριστικού κλάδου και του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ιστοσελίδας Safely.com, Andrew Bate, αυτά είναι τα τρία trends τα οποία θα παίξουν βασικό ρόλο το έτος 2022 και αργότερα.
1. Η εργασία εξ αποστάσεως και η ευέλικτη διαβίωση. Πολλοί έχουν συνειδητοποιήσει τα οφέλη της εργασίας από το μέρος που αυτοί επιλέγουν και έτσι τα όρια μεταξύ εργασίας και αναψυχής θολώνουν. Οι ενοικιάσεις κατοικιών για διακοπές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον προτιμώμενο τύπο καταλύματος. Οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις είναι σε θέση να προσφέρουν στους ταξιδιώτες ιδιωτικούς χώρους και οδηγίες ασφαλείας έναντι του Covid.
2. Ο ρόλος της τεχνολογίας. Για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση της παραπάνω τάσης, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν υποστηρίξει τους διαχειριστές των ξενοδοχειακών μονάδων στο να καταστήσουν τις ιδιοκτησίες τους πιο αποτελεσματικές. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία έχουν πλέον πρόσβαση στην έξυπνη τεχνολογία του σπιτιού, δίνοντας στους επισκέπτες μια εξαιρετική εμπειρία και ανταποκρίνονται στις αλλαγμένες προσδοκίες τους. Πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν τον κλάδο της φιλοξενίας να εξελιχθεί παρέχοντας λύσεις ανέπαφων συναλλαγών.
3. Εταιρικά ταξίδια. Οι εταιρείες έχουν επίσης βιώσει τα πλεονεκτήματα της απομακρυσμένης εργασίας, μειώνοντας τα έξοδα ενοικίασης γραφείων και προσλαμβάνοντας πιο εξειδικευμένο προσωπικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αξία των συναντήσεων πρόσωπο με πρόσωπο δεν έχει ξεχαστεί όμως και γι’ αυτό θα υπάρξει αύξηση των εταιρικών ταξιδιών, καθώς οι εταιρείες συγκεντρώνουν το προσωπικό τους για περιοδικές συναντήσεις. Αυτός ο νέος τύπος ταξιδιών θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εγχώριων ταξιδιών, τα οποία κυριαρχούν στην αγορά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments