Στη Ρώμη εκατοντάδες πουλιά έχασαν τη ζωή τους από τα πυροτεχνήματα της πρωτοχρονιάς. Προφανώς χιλιάδες ακόμη πουλιά σε όλο τον κόσμο σκοτώθηκαν από τα πυροτεχνήματα καθώς φέτος υπήρξε αμόκ ρίψης πυροτεχνημάτων σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί λένε πως τα πυροτεχνήματα, ακόμη και όταν δεν σκοτώνουν τα πουλιά τα τρελαίνουν όπως επίσης και τα drones όταν ασυνείδητοι τα πετούν πάνω από περιοχές όπου τα πουλιά έχουν τις φωλιές τους (υδροβιότοποι κλπ).
Στο Λίβανο, μια Σύρια πρόσφυγας σκοτώθηκε από τους άσκοπους πυροβολισμούς της πρωτοχρονιάς ενώ αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν ανάμεσα τους και παιδιά. Μάλιστα αδέσποτες σφαίρες χτύπησαν τέσσερα ολοκαίνουργια αεροσκάφη που πρόσφατα παρέλαβε η λιβανέζικη αεροπορική εταιρεία MEA και ήταν σταθμευμένα το αεροδρόμιο της Βηρυτού.
Ωστόσο το πιο απροσδόκητο συμβάν τη νύχτα της πρωτοχρονιά συνέβη στην Μποκοτά πρωτεύουσα της Κολομβίας, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Avianca προσγειώθηκε τη νύχτα της πρωτοχρονιάς γεμάτο σερπαντίνες στην ουρά του (φώτο). Τι συνέβη; Κατά την προσγείωση του παρέσυρε μπαλόνι με σερπαντίνες και κομφετί. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι απροσδόκητο…
Στην Ιταλία πάντως ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για απαγόρευση ρίψης πυροτεχνημάτων από ιδιώτες.
Εσείς τι λέτε;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments