Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία συνεχής αύξηση των solo ταξιδιωτών, πίσω από την οποία κρύβονται ποικίλοι λόγοι. Ο βασικότερος από αυτούς είναι η γενιά των Millenials, η οποία λόγω της έντονης επαφής και άνεσής της με το διαδίκτυο έχει αποκτήσει περισσότερη ανεξαρτησία και σιγουριά σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι ταξιδιωτικές εταιρείες οι οποίες έχουν αντιληφθεί αυτήν την αυξανόμενη ταξιδιωτική τάση και προωθούν όλο και περισσότερο ταξιδιωτικά πακέτα «για έναν».

Σύμφωνα με την Google Trends οι αναζητήσεις για solo ταξίδια παρουσίασαν μία αύξηση της τάξης του 131% από το 2016 έως το 2019. Όπως φαίνεται, η εποχή του κορωνοϊού συμβάλει στην διαιώνιση της παρούσας κατάστασης καθώς λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης τέτοιου είδους ταξίδια φαντάζουν ιδανική λύση για πολλούς ταξιδιώτες.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν δημιουργηθεί πολλές εφαρμογές για solo travelers οι οποίες ως στόχο τους έχουν την παροχή περισσότερης ασφάλειας μέσω χρήσιμων πληροφοριών και ταξιδιωτικών συμβουλών. Κάποιες από αυτές είναι η Tourlina που αφορά γυναίκες ταξιδιώτες, η Travello, η EatWith, η Hopper, η SoloTraveller, η Viator, η TripIt κ.α. Οι περισσότερες είναι δωρεάν και προσφέρουν την άνεση και τη σιγουριά που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης ιδίως στην περίπτωση που αποφασίζει να ταξιδέψει μόνος του.

Φυσικά, μπορεί κανείς να τις κατεβάσει και στην περίπτωση που ταξιδεύει με παρέα για να τους παρέχουν περισσότερα  ταξιδιωτικά tips για την τοποθεσία που έχει επιλέξει να επισκεφθεί. Η τεχνολογία πλέον αποτελεί έναν καθημερινό σύμβουλο στις ζωές μας και διευκολύνει κατά πολύ τους ταξιδιώτες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments