Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν μας αφήνουν να πλήξουμε σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό το οποίο αποφεύγουν να κατονομάσουν ως υγειονομικό διαβατήριο. Καθημερινά τροφοδοτούν τον τύπο με τις εξελίξεις σχετικά με τις πολύπλοκες διαδικαστικές για τη δημιουργία του πιστοποιητικού και συνεπώς η ημερομηνία έναρξης του πάει όλο και παρακάτω.
Μπορεί κάποιοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε ευκαιρία να πιέζουν ώστε αυτό να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να σώσει ότι σώζεται από την τουριστική περίοδο αλλά προφανώς δεν είναι αυτοί που κουμαντάρουν αυτό το καράβι.
Που βρισκόμαστε; Η επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τον κανονισμό για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, με 52 ψήφους υπέρ, 13 ψήφους κατά και 3 αποχές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την τελική έγκρισή του από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (7-10 Ιουνίου).
Στη συνέχεια, πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ και να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2021 όταν αρχικά υποστήριζαν πως 1 Ιουνίου θα ήταν έτοιμο.
Στο μεταξύ επιβλήθηκαν νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα της στους Βρετανούς εμβολιασμένους και μη, για να αποφύγει την ινδική μετάλλαξη που ευδοκιμεί στη Βρετανία. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η Γαλλία. Αντίθετα η Ελλάδα προσεύχεται ώστε οι Βρετανικές αρχές να βάλουν χώρα μας στην πράσινη λίστα, από πορτοκαλί που είναι τώρα, ώστε να έρθουν περισσότεροι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments