Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση, είναι αμφίβολο αν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέρει να δημιουργήσει το πράσινο πιστοποιητικό, πριν τελειώσει η πανδημία και καταστεί αχρείαστο. Και αυτό γιατί αυτό το γραφειοκρατικό τέρας, παράγει τόνους συζητήσεων και θεωρίας, αλλά ελάχιστα γραμμάρια πράξης.
Έτσι λοιπόν, ενώ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία του πράσινου πιστοποιητικού που θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς, χθες Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και η Πορτογαλική Προεδρία, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον κανονισμό του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού.
Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος των συννομοθετών της ΕΕ, μπας και βρεθεί η χρυσή τομή εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο.
Οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για δωρεάν διαγνωστικά τεστ «ως μέσο αποκατάστασης του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία και για την αποφυγή διακρίσεων προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».
Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έxουν ξοδευτεί 46 εκατομμύρια ευρώ για τις προπαρασκευαστικές εργασίες του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, με το αποτέλεσμα να είναι ακόμη μηδενικό.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments