Γράφει η Χριστίνα Γκιζάρη

Η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλάζουν συνεχώς το τοπίο με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και τα σκληρά στρώματα του πάγου να λιώνουν.
Το όρος Ανταμέλλο, που βρίσκεται στις νότιες Άλπεις, αποτελεί τον μεγαλύτερο συμπαγή παγετώνα στην Ιταλία ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς προορισμούς των ορειβατών και των χειμερινών τουριστών. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως η περιοχή ζει από τον τουρισμό και πως οι νέες συνθήκες θα φέρουν αλλαγές σε όλους τους ντόπιους επιχειρηματίες και κατοίκους.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου Ανταμέλλο, Γκίντο Κάλβι, η ασφάλεια των τουριστών είναι ύψιστης σημασίας και πως με το λιώσιμο του κάτω στρώματος των πάγων, η ορεινή μάζα μετακινείται προκαλώντας κατολισθήσεις. Λύση στο θέμα αυτό, προσπάθησαν να δώσουν τοποθετώντας κάμερες για να μπορούν οι ορειβάτες να ειδοποιούνται γρήγορα πριν συμβούν ατυχήματα.
Οι περισσότεροι κάτοικοι της Βαλκαμόνικα, της μεγαλύτερης κοιλάδας στις κεντρικές Άλπεις, έχουν στηριχθεί στον χειμερινό τουρισμό καθώς η παραγωγή αγροτικών προϊόντων είναι δύσκολη λόγω του κλίματος και του πάγου. Συγκεκριμένα, τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει επενδυθεί μεγάλα ποσά με στόχο την βελτίωση των τουριστικών εγκαταστάσεων και την προώθηση της περιοχής.
Η κοινότητα Ponte di Legno, παρά την πρόβλεψη των ειδικών που, δυστυχώς, μας προετοιμάζει για μια τελείως διαφορετική εικόνα δεν το βάζει κάτω δημιουργώντας νέες πίστες σκι ενώ παράλληλα προσπαθεί να στρέψει την προσοχή και σε άλλες χειμερινές δραστηριότητες και σπορ όπως η ποδηλασία (φώτο).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments