Η Ουγγαρία, μια σχετικά μικρή χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, με πληθυσμό που μετά βίας φτάνει τα δέκα εκατομμύρια, αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης.
Η χωρά είδε πέρσι τους τουρίστες να φτάνουν τα 20 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο αριθμός αυτός είναι εκπληκτικός αν σκεφτεί κανείς πως η Ουγγαρία δεν έχει θάλασσα ούτε ψηλά βουνά με χιονοδρομικά κέντρα. Οι κύριοι πόλοι του Ουγγρικού τουρισμοί είναι δύο. Η πανέμορφη πρωτεύουσα της χώρας η Βουδαπέστη και η λίμνη Μπάλατον που οι Ούγγροι την χρησιμοποιούν κυρίως για τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Ωστόσο η χωρά έχει καταφέρει να αναπτύξει πολλές διαφορετικές μορφές τουρισμού, προσελκύοντας τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Όλα αυτά ενισχύονται από την καλή τουριστική οργάνωση και ένα εξαιρετικό τουριστικό μάρκετινγκ που διαφημίζει την Ουγγαρία σε όλο τον κόσμο με τον σωστό τρόπο.
Τα οκτώ χιλιάδες φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη χώρα παίζουν και αυτά ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών καθώς το 30% από αυτά προσελκύει πάνω από 10 χιλιάδες επισκέπτες. Τα περισσότερα φεστιβάλ είναι αφιερωμένα κυρίως στην τοπική ιστορία, στον πολιτισμό και την τοπική γαστρονομία. Ωστόσο αυτά που μαζεύουν περισσότερο κόσμο είναι τα μουσικά φεστιβάλ.
Το κορυφαίο από όλα τα μουσικά φεστιβάλ της Ουγγαρίας θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Πρόκειται για το διάσημο Sziget Festival, ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης που πέρσι συγκέντρωσε πάνω από 400 χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.
Το Sziget Festival θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Αυγούστου. Δέκα μέρες γεμάτες μουσικές του κόσμου, χορό, παιχνίδι, τέχνες, και νεανική τρέλα.
Παρ΄όλο που η Ουγγαρία δεν έχει θάλασσα, έχει πολλά νησιά. Βρίσκονται κατά μήκος του Δούναβη ενός ποταμού που η Ουγγαρία ξέρει να εκμεταλλεύεται πάρα πολύ καλά για τουριστικούς λόγους. Σε ένα από τα νησιά του Δούναβη πραγματοποιείται το Sziget Festival Είναι το νησί τη Ελευθερίας στη Βουδαπέστη. Όσοι έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ μιλούν για μια συγκλονιστική εμπειρία.
Την ίδια ώρα σε Γαλλία και Γερμανία φεστιβάλ ακυρώνονται λόγω του φόβου της τρομοκρατίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments