Μπορεί κάποια δημοσιεύματα του τύπου να ισχυρίζονται πως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, οι κάτοικοι περιμένουν με ανυπομονησία πότε θα ανοίξουν τα σύνορα για να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, ωστόσο άλλα δείχνουν κάποιες έρευνες.
Όπως αυτή που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD η οποία έδειξε πως οι μισοί Γερμανοί, δηλαδή το 50%, δεν σχεδιάζει φέτος διακοπές – πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κάτω του 25% -, το 31% προγραμματίζει διακοπές εντός Γερμανίας, ενώ στην Ευρώπη σχεδιάζει να περάσει τις διακοπές του το 19% και σε πιο μακρινούς προορισμούς το 3%.
Ωστόσο ο τουριστικός Όμιλος TUI θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια και η Κροατία. Μάλιστα ο επικεφαλής της TUI Φρίντριχ Γιούσεν εκφράζει την αισιοδοξία του, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των Γερμανών που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar