Σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020, οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα τους σε πολίτες πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και αυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα όχι μόνο σ΄αυτούς που για κάποιους λόγους ήθελαν να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, αλλά και στις αεροπορικές εταιρείες που έχασαν ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας τους.
Ωστόσο αυτό αλλάζει από τις αρχές Νοεμβρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Όχι για όλους αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους που θα μπορούν να ταξιδέψουν πλέον στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο από μόνο του δεν θα αρκεί καθώς οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ 72 ωρών και να φορούν μάσκα.
Επίσης οι αεροπορικές εταιρίες, θα εφαρμόσουν ένα σύστημα με το οποίο θα συλλέγουν τις πληροφορίες που επιτρέπουν την επικοινωνία με τους ταξιδιώτες σε περίπτωση ανάγκης.
Η άρση της απαγόρευσης αφορά επίσης πολίτες από Βρετανία, Κίνα, Ινδία και Βραζιλία.
Επίσης οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί που θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ μετά από ταξίδι τους στο εξωτερικό, θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ την ημέρα που προηγείται της επιστροφής τους και να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ μετά την άφιξή τους στο αμερικανικό έδαφος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε αμέσως την απόφαση των ΗΠΑ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments