Γράφει η Χριστίνα Γκιζάρη

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το LuxuryHotel.com, παρουσιάζει τις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θεωρούνται δημοφιλείς προορισμοί για σκι. Γνώμονας της έρευνας ήταν το κόστος διαμονής και του ταξιδιού κατά μέσο όρο.
Η κατάταξη εμφανίζει πρώτη τη Βουλγαρία, με μέσο όρο ημερήσιας διαμονής σε ξενοδοχείο τριών αστέρων τα 39 ευρώ ενώ ακριβώς μετά ακολουθεί η Ρουμανία με 53 ευρώ.
Η Βουλγαρία διαθέτει τρία πολύ γνωστά χιονοδρομικά, το Μπόροβετς, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Σόφια και είναι το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, καθώς επίσης το Μπάνσκο και το Παμπόροβο.
Η Ρουμανία, από την άλλη πλευρά, ενώ δεν είναι διαδεδομένη η κουλτούρα του σκι, εξακολουθεί να προσφέρει μια οικονομικά προσιτή εμπειρία χειμερινών σπορ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σινάια , που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές και διαθέτει περισσότερα από 20 χλμ. πίστες για σκι.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σερβία, με τη χώρα να φιλοξενεί πολλά μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα όπως το Kopaonik, το Tornik και το Stara Planina με μέσο όρο διαμονής τα 54 ευρώ την ημέρα. Η Ουγγαρία βρίσκεται στην 4η θέση ενώ η Ουκρανία στην 5η καθώς και οι δυο χώρες διαθέτουν πολλά χειμερινά θέρετρα.
Η επόμενη πεντάδα περιλαμβάνει την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ανδόρρα, την Ελλάδα και τέλος, την Πολωνία. Η Ελλάδα, παρόλο που θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 80% της χώρας είναι ορεινό, επομένως τους χειμερινούς μήνες μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της προορισμούς όπως η Αράχωβα, το Καϊμακτσαλάν, το Σέλι, τα 3-5 Πηγάδια, τα Καλάβρυτα, τον Παρνασσό και άλλα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments