Μπορεί η Αυστρία να μην έχει θάλασσα, ωστόσο η καταλληλότητα των υδάτων της για μπάνιο ξεπέρασε το 90%. Προφανώς αφορά στις χιλιάδες λίμνες τις οποίες οι αυστριακοί προσέχουν σαν τα μάτια τους.
Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, μόνο σε έξι από 31 ευρωπαϊκές χώρες η καταλληλότητα των υδάτων ξεπέρασε το 90%. Εκτός από την Αυστρία οι άλλες χώρες είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Κροατία και η Δανία. Η καταλληλότητα στην Ελλάδα έφτασε στο 97% και στην Κύπρο το απόλυτο, δηλαδή 100%.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βρετανία καθώς μόλις 110 παράκτιες και εσωτερικές τοποθεσίες κρίθηκαν κατάλληλες για μπάνιο και κολύμπι σε ολόκληρο το Βρετανικό νησί .
Ωστόσο αυτό λίγο στεναχωρεί τους Βρετανούς καθώς είναι εθισμένοι στις πισίνες. Ακόμη και όταν κάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία μπροστά σε μαγευτικές παραλίες, αυτοί προτιμούν την πισινά. Μάλιστα σπάνια επιλέγουν ξενοδοχείο για τις διακοπές τους αν δεν έχει πισίνα, έστω και μια υποτυπώδη λίγων τετραγωνικών.
Μια ακόμη χώρα που βρέθηκε πολύ χαμηλά είναι η Πολωνία με καταλληλότητα μόλις 22% αν και στις ακτές της στην Βαλτική κάθε χρόνο γίνεται χαμός από κόσμο. ντόπιους και τουρίστες (φώτο).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments