Η μόδα ξεκίνησε από το Ντουμπάι το 2001 και έφτασε και στην Κίνα. Αναφερόμαστε στην κατασκευή ευφάνταστων τεχνητών νησιών που δημιουργούνται για τουριστικούς λόγους.
Το τελευταίο τέτοιο δημιούργημα ανοίγει τις πύλες του οσονούπω στην νοτιότερη επαρχία της Κίνας την Χαϊνάν. Πρόκειται για το Ocean Flower Island, ένα σύμπλεγμα τεχνητών νησιών που μοιάζουν σαν λουλούδι, συνολικής έκτασης 381 εκταρίων. Ήδη πολλοί το αποκαλούν το Ντουμπάι της Κίνας
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2017 και ήταν να ανοίξει την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε το πρότζεκτ για ένα περίπου χρόνο. Το συνολικό κόστος της επένδυσης φτάνει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και φιλοδοξεί να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 10 εκατομμύρια τουρίστες.
Οι φωτογραφίες από τις μακέτες του Ocean Flower είναι εντυπωσιακές καθώς δείχνουν εντυπωσιακά φουτουριστικά κτίρια να συνθέτουν μια πόλη από το μέλλον.
Όταν σε λίγους μήνες ανοίξει, το Ocean Flower θα περιλαμβάνει 58 πολυτελή ξενοδοχεία ανάμεσα στα οποία και ένα εφτά αστέρων, ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο, 23 έργα αναψυχής, 28 μουσεία, 40 χιλιόμετρα ακτογραμμής, έξι εμπορικούς δρόμους, εφτά πλατείες αφιερωμένες στην παράδοση και τη λαογραφία της περιοχής, οκτώ θεματικούς δρόμους για φαγητό, κάστρο ευρωπαϊκού στιλ, παγοδρόμιο, μεγάλο εμπορικό κέντρο, πολυτελείς κατοικίες, τεράστιο κεντρικό πάρκο, αίθουσα συναυλιών, όπερα, το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στον κόσμο και πολλά ακόμη.
Ωστόσο οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι έντονες καθώς τα θαλάσσια οικοσυστήματα έπαθαν ανεπανόρθωτη ζημιά. Μάλιστα το 2018, η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας ανέστειλε προσωρινά την κατασκευή του έργου λόγω ανησυχιών σχετικά με ζημιές σε κοραλλιογενείς υφάλους.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments